En flot indpakning er intet værd, hvis indholdet skuffer

11. november 2017

Af Christian Vad Holm

Lørdag d. 4/11 havde journalist Pauli Vendelbo skrevet en rigtig god klumme i Skive Folkeblad med overskriften: Vi skal tale Skive op – jo jo….

Vores nuværende byrådsmedlem, Jesper Elbæk, startede en tråd op på Facebook, hvor han opfordrede andre til at komme med et bud på Skive Kommunes største kompetencer og styrker. Det blev en rigtig god tråd, hvor flere byrådskandidater kom med interessante indspark. Selv synes jeg det bedste ved Skive Kommune er det varierede landskab, det gode foreningsliv og de rigtigt mange muligheder for at skabe sig det gode liv.

Rent faktisk ser jeg også Skive Folkeblad som en af egnens helt store styrker (jeg takker tit min tip-oldefar Mar. Jensen, som grundlagde avisen). Skive Folkeblad sikrer en helt uvurderlig baggrund for- og indblik i livet i kommunen på godt og ondt.

Jeg kunne ALDRIG finde på at kritisere avisen for at beskrive virkeligheden, som den er. Alt skal frem i lyset. Både det gode og det dårlige. Kun ved at se realiteterne i øjnene kan vi træffe fornuftige beslutninger.

Jeg har det faktisk også svært med, at alt skal ”tales op”. Som om at det skulle få et problem til at forsvinde, hvis man bare taler det op ?

Omvendt hader jeg også, når noget bliver talt ned af ren og skær lyst til bare at være imod alting og brokke sig. På samme måde reagerer jeg, når kandidater til kommunalvalget bruger ord som afvikling, katastrofe og sidste udkald for at retfærdiggøre deres tilstedeværelse.

For nylig havde jeg en snak med nogle venner fra København, som stammer fra Skive. Vi snakkede om muligheden for, at de kunne finde på at flytte tilbage til Jylland; -ja, men ikke til Skive i hvert fald ! – der sker ikke noget, ingen liv i gågaden osv. I den situation blev jeg nødt til at tale Skive op, for jeg nyder næsten hvert sekund af mit liv i Skive Kommune. Og der sker virkeligt meget.

Det er et godt billede på den udfordring, vi står over for: det er noget, der foregår i folks hoveder, og uanset hvor meget vi gør, vil det tage år eller årtier at ændre billedet af Skive i folks bevidsthed. Det bedste, vi kan gøre, er at gøre livet for vores borgere så godt som muligt og så ellers fortælle om det, vi reelt kan og gør. Uden et godt indhold hjælper det ikke at prøve at sælge en flot indpakning.


Christian Vad Holm
Byrådskandidat for Venstre

Kontaktinformation:
Adresse: Ulkærvej 35, Nr. Søby, 7840 Højslev
Mail: christian@stemholm.nu

Telefon: 30 82 30 01 / 31 56 51 29

Læs mere om Christian her