Godt, at jeg blev skilt

11. november 2017

Af Thomas Rosenkrands

Allerede i 2010 var der planer om at fjerne og reducere børnepengene til forældre med flere end to børn. Også dengang handlede det om at ramme børnerige udenlandske familier på passiv forsørgelse, hvilket i øvrigt er et ganske forståeligt formål med de uhyrlige eksempler, der var været trukket frem i pressen. På det tidspunkt havde jeg fem små hjemmeboende børn med min daværende hustru, og vi ville bestemt kunne mærke en fjernelse af børnepengene, som hurtigt ville løbe op i omkring 2.000 skattefri kr. om måneden.

Så kan man spørge: Er det rimeligt, at skatteborgerne skal betale alle de penge, blot forbi jeg har valgt at få mange børn? Og nej, det er ikke rimeligt. Til gengæld er det god liberal politik at understøtte vilkårene for børnefamilierne, så vi kan få mange nye fremtidige skatteborgere. Og til dem, der måske mener, at der er stordriftsfordele fra barn nummer fire, må jeg skuffe og sige, at det derimod bliver væsentlig dyrere, idet man eksempelvis ikke længere kan bruge en almindelig familiebil, hvis man skal have bil. Samtidig begriber jeg ikke, hvorfor man ikke sløjfer checken og indfører fradrag, og derved sparer administrationen i forbindelse med udbetaling af børnepengene. Hermed ville man desuden give yderligere et incitament til at finde arbejde, idet det for nogle pludseligt vil blive meget attraktivt at finde selv et lavtlønsjob.

Samtidig undrer det mig, at man vælger at ramme en lang række børnerige danske familier, mange af dem i ”Udkantsdanmark” i stedet for at sætte ind over for de integrationsproblemer, der har udløst forslaget. ”Heldigvis” behøver jeg ikke bekymre mig privat om børnepengenes form og størrelse. For lige præcis på dette ene punkt er jeg glad for, at jeg blev skilt for et par år siden og derfor kun har tre hjemmeboende børn. Det er jeg glad for alene af den grund, at mine fem børn dermed bliver meget begrænset ramt af indgrebet.


Thomas Rosenkrands

Direktør, MBA og Byrådskandidat for Venstre

Kontaktinformation:
Adresse: Præstelund 39, Durup
Mail: 
thomas@trconsult.dk
Telefon: 24 27 39 38

Læs mere om Thomas her