Hvad er udvikling?

25. oktober 2017

Af Jørgen Christensen

Kære Skive-liste. I vil udvikling, øget bosætning og flere arbejdspladser. 
Det er lige nøjagtig det vi i VENSTRE har arbejdet med i flere år, og det har vi faktisk tænkt os at blive ved med. Arbejdet bærer frugt og der er virkelig gang i den i øjeblikket. En lang række virksomheder, ikke bare i Skive by, men så sandelig også i hele Skive kommune, vækster voldsomt i øjeblikket. Lad mig bare nævne enkelte som, N.C. Nielsen Balling, Skov A/S Glyngøre, Thise mejeri, Fjer O, DEIF og IDE PRO Skive. Ikke at glemme den seneste investering med 100 mil. i den første virksomhed i GreenLab. Selv i Kina har man hørt om GreenLab. Det kan vi alle, ikke bare Venstre, men Skive Kommune og en lang række hårdt arbejdende embedsmænd, være stolte af.

Jeg fornemmer heller ikke den store uenighed når jeg begejstret giver udtryk for, at der er sket utroligt meget i Skive de seneste 2-3 år.

Nogle vil tilsyneladende bare, at der skal ske mere og i et hurtigere tempo. Fint hvis tingene kan ske hurtigere fremover, det kan Venstre og jeg fint tilslutte os. 
Der, hvor jeg fornemmer ”kæden hopper af”, er hos de der har opfattelsen af at udvikling kun er mursten, og at mange mursten stablet oven på hinanden, er meget udvikling?

Udvikling er bestemt også andre ting. Tidsvarende og moderne skoler, hvor man også tager hånd om de svage elever. Her fornemmer jeg virkelig at der er et stort behov for en ekstra indsats. Om man skal skele til den ”Finske model”, hvor man har skolebespisning med sund mad, pædagoger tilknyttet bestemte klasser m.v., ved jeg ikke, men jeg tror bestemt godt vi kan gøre det bedre.
Det er måske småtingsafdelingen, men jeg vil arbejde for at alle børn i skolealderen, sikres mulighed for udflugter, lejrskoleophold eller studierejser. Det er vigtigt at børn stimuleres og får mulighed for at udforske. Det øger trivsel og selvværd.

Vi skal sikre at alle unge får en uddannelse eller et arbejde. Det er ikke en absolut nødvendighed at de unge skal rejse til Århus eller Ålborg for at få en højere uddannelse. Der er masser af muligheder i Skive Kommune, hvad enten det drejer sig om uddannelse og praktikpladser eller en læreplads inden for håndværk eller industri. Vi har en bred vifte af spændende virksomheder rundt om i hele kommune som hellere end gerne åbner dørene for unge som vil uddanne sig.

Udvikling er for mig også at behandle de ældre på en værdig måde. Ældre skal ikke være ”bange for at blive gamle i Skive Kommune. Tryghed, omsorg og tilstrækkelig god pleje er et must.

For mig er udvikling også at passe på vores helt unikke natur.

Der er så mange ting at glædes over i Skive Kommune. På det seneste er Skive- listen fremkommet med konkrete bud på udvikling, flere arbejdspladser og øget bosætning. Man foreslår at bruge 25 mil på et erhvervscenter samt at der skal laves en JULE film på Spøttrup Borg. Nu fornemmer jeg efterhånden Skive-listens berettigelse. Bare Viborg, Holstebro og Herning ikke stjæler ideerne.


Jørgen Christensen

Byrådskandidat for Venstre

Kontaktinformation:
Adresse: Hasselvænget 9, 7800 Skive
Mail: 
joch@skivekommune.dk
Telefon: 21 19 13 69

Læs mere om Jørgen her