Jeg trækker mit kandidatur

20. august 2017

Af Jesper Elbæk

Hvis du er lige så nysgerrig, som jeg ville have været, så læste du først overskriften, så skyndte du dig ned for at se, hvem afsenderen var, og nu er du så her tilbage igen. Hvis du orker at hænge på et par minutter, så vil jeg give dig forklaringen på, at jeg trækker mit kandidatur til Kommunalvalget til november.

Jeg kan faktisk rigtig godt lide at være lokalpolitiker. Det er enormt spændende at være med til at præge udviklingen i vores skønne kommune. Især ved denne tid, hvor vi skal lægge budget for det kommende år. Men der er jo også et liv ved siden af politik, og det kniber gevaldigt med at få tid til alle gøremålene.

På arbejdsfronten sker der spændende ting inden for min branche, som er trav- og galopsporten. Ved årsskiftet overtager sporten selv rettighederne til spil på heste, og med det følger en række øvrige arbejdsopgaver som f.eks. produktion af tv-billeder fra løbene, udgivelse af diverse publikationer samt alle PR- og markedsføringsfunktioner.

Jeg er pt. redaktør på trav- og galopsportens officielle magasin, Væddeløbsbladet, og har accepteret at trække et endnu tungere læs i de kommende år. Det er en meget afgørende og vigtig tid for trav- og galopsporten, for med overdragelsen af spillerettighederne, følger også en udfasning af de tipsmidler sporten siden år 2000 har modtaget via Danske Spils overskud.

Vi skal med andre ord til at stå på egne ben, og jeg vil gerne bidrage med så stor en indsats som muligt. På samme vis som jeg og en håndfuld andre kastede os ud i en redningsaktion af Skive Trav, da vores lokale travbane var i problemer i år 2010-11. Travbanen er nu i en god gænge igen, og den nye bane, som blev indviet i 2014, har skaffet Skive tilbage i travsportens Superliga.

Familiefar og stutteriejer

En anden – og mindst lige så vigtig – årsag til mit exit fra lokalpolitik er hjemmefronten. Jeg er familiefar til tre dejlige piger på 9, 10 og 12 år, og lad mig bare være hudløs ærlig. De er blevet forsømt de seneste år.

Hvis man vil gøre et ordentligt stykke arbejde som lokalpolitiker, så er der uhyggeligt meget læsestof og rigtig mange møder og arrangementer. Også selv om man ikke er udvalgsformand, gruppeformand eller lignende. Jeg vil ikke sige, at det kom bag på mig, hvor meget der er at lave som byrådsmedlem og medlem af diverse udvalg, men min situation er bare ændret fra jeg blev valgt, og så til nu.

Jeg vil glæde mig til IKKE at køre til møde, men i stedet blive hjemme og assistere mellemstedatteren igennem de ”modbydelige” matematiklektier. Jeg vil oprigtigt kunne tilbringe kvalitetstid sammen med yngstedatteren, som kun er hos os hver anden weekend, uden at tænke på en forestående indvielse, fernisering eller reception. Jeg vil nyde IKKE at stresse mig færdig med en opgave på arbejdet for at nå et udvalgsmøde. Og jeg vil se frem til at være mentalt til stede, når ældstedatteren skal vise mig, hvor sej hun er blevet til Sims eller Minecraft.

Sidst men ikke mindst er min hustru og jeg godt i gang med at opbygge en virksomhed med stutteri, hestepension og hesteskole. Vi har haft en god sæson, er vel i Top 10 på landsplan målt på bedækkede hopper, men ambitionerne rækker længere, og jeg vil gerne kunne hjælpe mere til end at fodre til morgen og ordne regnskabet.

Der er kun 24 timer i døgnet

Det blev altså lokalpolitik, som trak Sorteper. Jeg ved godt, at der internt i Venstre var forhåbninger om, at jeg skulle levere et godt valg, så jeg måske kunne stige lidt i graderne. Sådan bliver det desværre ikke, men Venstres kandidathold er heldigvis rigtig stærkt, så mon ikke det går alligevel.

Det har været en stor oplevelse at sidde i byrådet, og jeg har mødt en masse fantastiske mennesker. Vi har leveret gode resultater, og det nye byråd får i 2018 overleveret en sund og velkørende forretning. Økonomien er god, anlægsbudgetterne er tårnhøje, vi er godt i gang med å-planen og Big Blue Skive, Hal C og Musikkens og Dansens Hus er snart klar til indvielse, og mon ikke også købet af Slagterigrunden falder på plads om føje tid?

Selvfølgelig er der stadig meget at arbejde med, og der er alting noget, der kan forbedres. Men det bliver altså uden mig som en af de 27, der bliver valgt den tredje tirsdag i november. I politisk henseende er jeg dog ung endnu, og det ville jo være dumt helt at udelukke et comeback på et tidspunkt.

 

De bedste hilsener

Jesper Elbæk
Byrådsmedlem (V)
Viborgvej 326, Røgind
7840 Højslev