Læserbreve og debat

27. juli 2017

Her på siden finder du de seneste debatoplæg og læserbreve. Vi er altid klar på en god debat, så tøv ikke med at kontakte os.

Vi skal styrke Uddannelsesbyen Skive

19. november 2017

Af Goska Rasmussen

I vores kommune er det afgørende at flere unge vælger den erhvervsrettede ungdomsuddannelse EUX og efterfølgende starter op som iværksættere, håndværksmestre osv.

Det er vigtigt for vores kommune at vi får flyttet flere unge fra den traditionelle gymnasieuddannelse over på de mere erhvervsrettede gymnasiale uddannelser, fordi det er her jobbene i vores kommune primært er. Undersøgelse viser at det først lykkes når forældrene…

LÆS MERE

Et svar til Dorte fra Selde

19. november 2017

Af Goska Rasmussen

Du stiller et kort spørgsmål om ret omfattende problematik om stavnsbundne og usælgelige huse ude på landet.

Kan vi stiltiende acceptere at postnummeret afgør om man kan låne til og i boligen, svaret skal være nej.

Vi så i forlængelse af krisen at banker og kreditinstitutioner var stopklods for mange udviklingsmæssige tiltag på egnen. Ikke mindst yderområderne, iværksættere og mindre virksomheder led af manglende tillid…

LÆS MERE

Hospice i 25 år

15. november 2017

Af Olav Nørgaard, Landsformand Hospice Forum Danmark

1. oktober er en mærkedag. En dag, hvor der for 25 år siden blev plantet en spire, som skulle skabe en markant ændring i vores sundhedsvæsen. Ikke kun sundhedsvæsnet tog en drejning, også vores menneskesyn og tabuet omkring døden blev udfordret.

Der havde godt nok været hospice i England i 25 år på det tidspunkt, og det var nok herfra Sankt Lukas Stiftelsen havde hentet inspiration. Men…

LÆS MERE

Regionsrådsvalget

15. november 2017

Af Olav Nørgaard

Husk, at til kommunalvalget d.21. november skal du også stemme til regionsrådsvalget. Du får to stemmesedler. Stemmesedlen til regionen er meget lang og uoverskuelig med rigtig mange lister og kandidater. Derfor kan det være en god ide at studere listen i god tid.

Din personlige stemme er meget vigtig for os lokale kandidater. Det er det personlige antal stemmer, der afgør, hvem der bliver valgt.

Skive er ikke ret…

LÆS MERE

Regionsrådsvalget - Hvad handler det om

15. november 2017

Af Olav Nørgaard

Her i Skive handler det om at stemme personligt og stemme lokalt. Sagt meget direkte af Poul Erik Christensen, så er Skive vigtigere end de Radikale! Nu skal jeg ikke blande mig i andre partiers forhold, men status er, at vi til dato har været forholdsvis godt repræsenteret fra Skive i Regionsrådet i Region Midtjylland, og vi har haft et rigtig godt samarbejde om de væsentligste lokale forhold. Dette samarbejde skal meget gerne fortsætte. 

Men…

LÆS MERE

Nummer sjok taler ud

14. november 2017

Af Thomas Rosenkrands

V-kandidat brænder for at få talt erhvervslivet og resten af livet i Skive Kommune (mere) op.

Normalt er det lidet flatterende at være nummer sjok. Men i mit tilfælde skyldes det, at mit fornavn starter med et af de sidste bogstaver i alfabetet og dermed placerer mig som rosinen i pølseenden på liste V. Fra denne position har…

LÆS MERE

Tanker!!

13. november 2017

Af Else Marie Larsen

Tanker får man jo når man som kandidat til kommunevalget kunne ønske sig spændende muligheder. Og ja, så må jeg indrømme Gl. Skivehus pludselig dukkede op midt i det hele. Og sørme som et aktivt og inspirerende omdrejningspunkt i Skive?

Jeg ser for mig huset fyldt af aktivitet og masser af glade børn og unge der drøner rundt. Der er aktivitet, undersøgelser og inspiration alle steder. Småbørn, skole- og gymnasieklasser,…

LÆS MERE

Skive Byråd og Folketinget

13. november 2017

Af Peter Hahn

Flere kandidater til Skive Byråd ses og høres i denne tid at påpege, at det er vigtigt at have gode forbindelser på Christiansborg. Nogle kandidater mener sågar, når de selv skal sige det, at netop de har de bedste forbindelser til ”landspolitikkens højborg”. Jeg mener ikke, at der nødvendigvis skal findes en vinder i graden eller kvaliteten af bekendtskaber på Christiansborg.

Jeg mener derimod, at det er af helt afgørende betydning,…

LÆS MERE

Venstre - det sikre og trygge valg

12. november 2017

Af Peter Hahn

Valgkampen går nu ind i sin afsluttende fase. Medierne fyldes med løfter, ønsker og floskler, som politikere og andet godtfolk  fremkommer med i håbet om at sikre et godt valg til den person eller det parti, man sympatiserer med. Det er alt sammen, som det skal være – eller er det ? Det kan være svært som vælger at gennemskue, hvad der er tomme ord, og hvad der er ansvarsfuld politik med tyngde og perspektiv.

I de forgangne…

LÆS MERE

Personen bag holdningerne

12. november 2017

Af Christian Vad Holm

Jeg har i løbet af de sidste par måneder præsenteret mine holdninger og idéer her i avisen og på de sociale medier. Det er meget vigtigt for mig at føre en saglig valgkamp, hvor jeg får gjort klart, hvad jeg står for. Men det er også vigtigt for mig at få vist, at vælgerne får en samvittighedsfuld og pragmatisk person med et hjerte, der banker for at gøre noget for andre mennesker og for at gøre vores kommune til et bedre sted…

LÆS MERE