Skive College forhåbentlig opstarten på Campus i Skive

28. juli 2017

Af Goska Rasmussen

Med en stor glade læste jeg i torsdagens avis om fusionen mellem Skive Tekniske Skole og Skive Handelsskole.

Jeg er helt enig med bestyrelsesformanden for Skive Handelsskole Peter Vinther Christensen, at vi kun kan bevare mest muligt ved at stå sammen om de uddannelser vi har og for at tiltrække nye uddannelser til byen.

Jeg er også helt enig med formanden for Skive Tekniske Skole, at ved en fusion bliver der skabt en mere fremtidssikret skole, der står stærkere i forhold til den demografiske udvikling, erhvervslivets behov og fremtidens politiske og økonomiske krav.

Min store drøm er at vi skaber en Campus i Skive som er så stærk og alsidig, at vores unge mennesker ikke forlader kommunen for at tage en god uddannelse og vi kan være så konkurrencedygtige i forhold til de omliggende kommuner, at unge fra andre steder vælger Skive frem for andre byer.

Derfor er jeg også utrolig glad for, at Peter Vinther Christensen har inviteret andre uddannelsesinstitutioner til ”festen”. Jeg kan kun se fordele i at være med til at danne Campus Skive.

Jeg synes ikke, at der på forhånd skal ligge en drejebog med færdig beskrivelse af Campus Skive. Jeg synes, at det skal være i åben dialog mellem de forskellige uddannelsesinstitutioner, med politikere og erhvervslivet og ikke mindst med de unge.

Jeg kunne tænke mig at spørge de unge mennesker om, hvad er vigtigt for dem, når de er under uddannelse udover selve skolen? Hvad skal der til for at tiltrække dem til en Campus, hvilke faciliteter har de brug for i skoletiden og i fritiden?   

Jeg håber at fusionen mellem Skive Tekniske Skole og Skive Handelsskole bliver starten på en Campus i Skive i praksis og ikke kun i ord og festtaler.

Jeg vil i hvert fald gerne arbejde for Campus Skive!


Goska Rasmussen
Byrådskandidat for Venstre

Kontaktinformation:
Adresse: Havnen 16A, Glyngøre, 7870 Roslev
Mail: 
maltomras@gmail.com
Telefon: 29 93 62 32

Læs mere om Goska her