Tillykke til Skives læreruddannelse

21. august 2022

Ib Bjerregaard - Folketingskandidat
Skive Folkeblad - 07. juli 2022

Som nyvalgt Folketingskandidat for Venstre i Skivekredsen og med uddannelse som en af mine fokusområder, var det en glædelig overskrift, der var i Folkebladet forleden.

44 ansøgere havde søgt ind på VIAs læreruddannelse i Skive som 1. prioritet. Sidste år var det 35 – så i procent en stor øgning.

Det er der grund til at ønske uddannelsen tillykke med.

Ser vi ud over det ganske land og på de øvrige velfærdsuddannelser, er billedet nemlig nedslående. Der er 28% færre ansøgere end sidste år til de 4 velfærdsuddannelser. VIAs rektor ser udviklingen som bekymrende.  Netop derfor er der grund til glæde over udviklingen i Skive. Et samarbejde mellem 4 kommuner ( Skive, Viborg, Thisted,  Morsø) - og et fokus på outdoor og animation er forklaringen, lyder det.

Men overordnet er der bestemt grund til stor bekymring. Vi har derfor som politikere et ansvar for at finde nye løsninger. For der skal ganske enkelt uddannes flere for at sikre uddannet personale i institutioner, skoler og på sygehusene.

De radikales tanker om muligheden for videreuddannelse efter færdiggjort velfærdsuddannelse sammen med et fast job lyder derfor spændende.

Uddannelse i hele landet - også uden for de store universitetsbyer bliver et af mine vigtigste budskaber frem mod det kommende valg.

Som nyvalgt folketingskandidat er jeg meget åben for ideer, så kontakt mig endelig, hvis I har gode forslag.