Tre ludere og en lommetyv

11. november 2017

Af Thomas Rosenkrands

Når snakken falder på erhvervslivet i landsbyerne på Mors og i Salling, kommer jeg ofte til at tænke på min salig moders beskrivelse af gudsforladte steder. Det skal understreges, at hendes tale ikke generelt var af uhøvisk karakter, men af og til brugte hun udtrykkene ’3 ludere og 1 lommetyv’, ’3 gårde og 1 fælles lokum’ og ’Lars Tyndskids mark’.

Forleden fik jeg endnu en bekræftelse på, at mange i de enkelte landsbyer fortsat oplever erhvervslivet som nærmest ikke eksisterende. Denne gang var det Selde, men jeg kunne fortælle samme historie om egne borgeres positive overraskelse over antallet af virksomheder i Durup, Roslev, Jebjerg, Breum og Grønning (og så må jeg hellere stoppe, inden der går Keld Heick i den).

Mit budskab er bare, at potentialet er stort for en god udvikling af erhvervslivet i landsbyerne. Her har Skive Kommune og dets erhvervsråd været en aktiv medspiller i etableringen af lokale erhvervsnetværk – til gavn og glade for mange små virksomheder. På Mors gør man også en del, men mest i offentlig og halvoffentligt regi, hvilket gør det svært for private at komme ind på ’netværksmarkedet’.

Som byrådskandidat og som erhvervsdrivende vil jeg fortsætte arbejdet for at fortælle de gode erhvervshistorier og styrke samarbejdet på tværs af virksomheder, byer og kommuner.


Thomas Rosenkrands

Direktør, MBA og Byrådskandidat for Venstre

Kontaktinformation:
Adresse: Præstelund 39, Durup
Mail: 
thomas@trconsult.dk
Telefon: 24 27 39 38

Læs mere om Thomas her