Udnyt lediges ressourcer

11. november 2017

Af Thomas Rosenkrands

Nu begynder det for alvor at stramme til med hensyn til at få ledige hænder. Jeg hører selv fra mange virksomheder, at de mangler folk, ikke mindst faglært personale, hvilket også begynder at gøre sig gældende indenfor visse dele af det offentlige arbejdsmarked.
I stedet for blot at ’stjæle’ personale fra andre arbejdsgivere eller andre faggrupper, vil jeg ønske, at man i højere grad også åbnede øjnene op for udnyttelse af de lediges ubrugte ressourcer.
I min lille virksomhed har jeg haft tre ulønnede ledige praktikanter inde. De har alle bidraget positivt. 
Den sidste måtte dog rejse til Dubai for at få lønnet arbejde, idet han havde en familie at forsørge. Den anden har fået opgaver i andre virksomheder efterfølgende, mens den første fortsat er hos mig - nu omkring et år i en ordinær stilling. 
Jeg forestiller mig, at dette er et punkt, der kan samle alle politiske interesser, idet der er tale om en tredobbelt gevinst: 
Arbejdsgiverne får løst flere opgaver, ledige får vist, at de (selvfølgelig) kan bruges på arbejdsmarkedet og det offentlige sparer penge og/eller får flere skattepenge at lege med.

Thomas Rosenkrands

Direktør, MBA og Byrådskandidat for Venstre

Kontaktinformation:
Adresse: Præstelund 39, Durup
Mail: 
thomas@trconsult.dk
Telefon: 24 27 39 38

Læs mere om Thomas her