Er interessen for vort demokrati i fare?

21. oktober 2021

Alfred Brunsgaard - Skive Folkeblad - 12. oktober 2021

Fredag d. 8. oktober 2021, kunne man i Skive Folkeblad læse, at ud af de 10 lister der er opstillet til KV21 i Skive Kommune, er antallet af de samlede kandidater blot 91.

Set i forhold til, at hver liste. 8. o må stille med 31 kandidater, er der alarmerende få, som ønsker at deltage i den demokratiske proces. Årsagerne til dette kan være mange. Måske har den enkelte ikke tid, eller måske blot ikke lyst til at gøre sin indflydelse gældende.

Der kan være rigtig mange grunde til at sige fra m.h.t. at stille op til Byrådet.

Hvis årsagen skyldes, at den enkelte ikke vil udsættes sig selv og sine nærmeste for usaglige og nedværdigende bemærkninger i det offentlige rum, så har vi virkelig et problem.

Jeg håber og tror på, at vi alle vil respektere, den forskellighed der er og forhåbentlig fortsat vil være i vor kommune.

Når vi efter d. 16. november 2021 har overstået valget af de 27 kandidater til det nye Byråd, så må det være indlysende, at vi alle respekterer de beslutninger der bliver taget, uanset om vi er enige eller ej.

Dette er ikke ensbetydende med, at politiker ikke skal være åbne og lydhøre.

Med 219 ledige kandidatpladser til det kommende valg, så har der været rig mulighed for, at gøre sin indflydelse gældende.

Godt valg til alle.


Alfred Brunsgaard

Kandidat for Venstre

Bopæl: Resenvej 12, 7800 Skive

E-mail: alfred@ramsinggaard.dk
Telefon: 21 40 07 78

Beskæftigelse: Selvstændig

Tilbage