Forskel på by og land ?

22. oktober 2021

Evan Holst - Skive Folkeblad 22. oktober 2021

Regeringen vil bygge 20.000 almene boliger fortrinsvis i København, således at almindelige mennesker også har råd til at bo i den indre by. Det har været forsøgt tidligere og det strander altid på, at det bare ER for dyrt at bygge boliger, der skal udlejes ud til halv pris. (gad vide hvordan man vil udvælge lejerne)

Regeringen har dog en plan, der går på at byggeriet skal finansieres via betaling fra landets øvrige sunde almene boligselskaber.  Hvor der er vilje, er der vej.

Så er det jeg tænker, om det slet ikke er muligt at bruge lidt af den type ”vilje”, når vore problemer herude på landet skal løses? Jeg tænker på finansiering af ejendomme her i Salling. Gang på gang viser det sig, at ellers fornuftige handler ikke bliver til noget, fordi kreditforeninger melder pas. Ejendommen er for billig, køber er for gammel eller noget helt andet. Kunne der ikke pilles lidt ved mekanismen for låntagere i kreditforeningerne således at hele landet bakker op? Kan der ikke gives lidt statsgaranti for at få det til at glide ned? Det vil finansieringen af de almene boliger i København helt sikkert ende med.


EVAN HOLST

KANDIDAT TIL SKIVE BYRÅD (V)

DALGÅRDSVEJ 15
7800 SKIVE

LÆS MERE PÅ WWW.EVANHOLST.DK


Tilbage