Fremtiden og vore børn

22. oktober 2021

Skive Folkeblad - 05. oktober 2021

Pædagogernes fagforening BUBL har lavet en undersøgelse, der viser at børnene har fået dårligere trivsel – siden forrige undersøgelse må forstås. Nu skal man altid tage undersøgelser fra BUBL med en vis skepsis, da de ofte bunder i ren fagforeningspolitik.

Holder jeg mig nu for god til den slags tanker i dette tilfælde og vi antager at der er noget om det, så kunne det være interessant at vide om årsagen er, at børnene har haft det bedre hjemme hos forældrene under Corona-lukningen. Eller er det forældrene, der har vist sig uduelige til at passe børnene. Det sidste kan vel ikke passe.

Forskningsleder og professor Noemi Katznelson mener, at børn fra 0. klasse skal have klimaundervisning. Ingen tvivl om, at noget skal der til for vor forståelse, men jeg bliver alligevel nervøs over for den slags forslag. Vejen er ikke lang, selv i den gode sags tjeneste, til direkte indoktrinering. Det har vi prøvet nok af, både herhjemme og også i udlandet.

Min største frygt er, at vi skal til at producere nye ”Greta Thunbergere” og ligefrem give vore børn angst for fremtiden. Jeg kan næsten høre sangen ”Vi voksne kan også være bange”.   

Ja, vi skal den grønne omstilling, men vi skal have den sunde fornuft med.


EVAN HOLST

KANDIDAT TIL SKIVE BYRÅD (V)

DALGÅRDSVEJ 15
7800 SKIVE

LÆS MERE PÅ WWW.EVANHOLST.DK


Tilbage