Frit valg - og mennesket før systemet

21. oktober 2021

Christian Vad Holm - Skive Folkeblad 21. oktober 2021

Alle mennesker bør have så meget frihed og frit valg som muligt. Både privat og i mødet med det offentlige. For mig er det vigtigt, at systemet er til for borgeren og ikke omvendt. Det er ikke ensbetydende med, at alle altid kan få deres ønsker opfyldt, men grundlæggende må borgeren aldrig blive et nummer i rækken, men skal ses som enkelt individ med forskellige ønsker, behov og løsninger. 

Vi skal altid forsøge at gøre tingene og systemerne så smidige som muligt, og vi må ikke være blinde for, at den kommunale måde at gøre tingene på måske ikke altid er den bedste. 

For eksempel har jeg personligt altid været modstander af målsætningen om nul skoleudsættelser, og at det blev en central myndighedsbeslutning, om et barn skal have skoleudsættelse. Jeg mener, det er en sag, der klares i samarbejde mellem forældre og barnets institution. Det er dem, der ved bedst, og det må altid være det enkelte barns behov, der kommer i første række. Dette er et synspunkt, der ikke har været flertal for i Venstres gruppe eller i byrådet. Men jeg går til valg på det igen. Jeg mener faktisk ikke, det er særligt liberalt at ensrette på den måde. Det er ikke mennesket før systemet !

 Jeg er generelt tilhænger af det frie valg, hvis det kan betyde mere livsglæde for den enkelte. Det må dog aldrig gå ud over kvaliteten i den basale service og velfærd. 

Jeg hader, når vi sætter hinanden i fordomsfulde kasser og vil værne om den enkeltes frihed og vil arbejde i mod institutionalisering og ensretning. I alle livets facetter vil jeg kæmpe for så få snærende bånd som muligt og for det enkelte menneskes ret til at udfolde sig fuldstændigt, som man vil, så længe det ikke går ud over andre


CHRISTIAN VAD HOLM

Byrådsmedlem og kandidat til Skive Byråd (V)
Ulkærvej 35, Nr. Søbyvej

E-mail: christian@stemholm.nu
Telefon: 3156 5129

Facebook: Christian Vad Holm i Skive Byråd

Hjemmeside: Stemholm.nu


Tilbage