Stærk økonomi

21. oktober 2021

Christian Vad Holm - Skive Folkeblad 20. oktober 2021

Personligt bruger jeg ikke så mange penge på ”tant og fjas” men hellere end gerne på ting, der giver værdi i livet og til familien. Det tager jeg med mig i mit byrådsarbejde, hvor det kan oversættes til fokus på kernevelfærd. 

Skive Kommune har en meget sund økonomi. Det skyldes en dygtig administration og et ansvarligt byråd gennem mange år med Venstre i spidsen. Specielt på beskæftigelsesområdet udviser Skive Kommune resultater, der betyder, at kommunen i dag har landets laveste ledighedsprocent og dermed har reduceret udgifterne til ledige enormt. I det hele taget er der styr på tingene, og der udvises en udpræget grad af rettidig omhu hele vejen rundt i det kommunale system. 

Det betyder, at der er opbygget en stor kassebeholdning, som der kommer mange gode bud på at bruge løs af. Selvfølgelig skal kommunen ikke have en kæmpe kassebeholdning, hvis der ikke er et formål med det. Pengene har det meget bedre i folks lommer eller ude på institutionerne. Men da Skive Kommune stadig har en meget stor gæld, der skal betales kraftig af på de kommende år, så er det vigtigt med en stor beholdning at tære på, da det ellers kunne betyde, at vi skulle skære i driften eller sætte skatten op. Samtidig investeres der historisk meget i anlæg, og vi endda afdraget ekstraordinært på gælden, som sparer kommunen renter, så der bliver flere penge til service de næste år. Ren win win. 

Det er værd at understrege, at det ikke kommer af sig selv, og vi må ikke gamble med fremtidens økonomi ved at tro på fugle på taget eller lignende. Det vil jeg og Venstre være fortsat garant for ikke sker.


CHRISTIAN VAD HOLM

Byrådsmedlem og kandidat til Skive Byråd (V)
Ulkærvej 35, Nr. Søbyvej

E-mail: christian@stemholm.nu
Telefon: 3156 5129

Facebook: Christian Vad Holm i Skive Byråd

Hjemmeside: Stemholm.nu


Tilbage