Rekreative tiltag giver værdi

30. oktober 2021

Christian Vad Holm - Skive Folkeblad 30. oktober 2021
Byrådsmedlem og kandidat for Venstre

FRILUFT: Adgang til - og formidling - af naturen og landskabet bliver et vigtigere og vigtigere parameter, når folk skal vælge, hvor de skal slå sig ned. Og for os, der allerede bor her, er det med til at øge livskvaliteten.

Vi har rigtig mange stier af forskellig art i Skive Kommune, men vi kan stadig gøre meget mere for at gøre adgangen til naturen nemmere. Coronatiden har virkeligt fået mange menneskers øjne op for alt det, som vores landskab har at tilbyde, og hvor meget det kan styrke livskvaliteten og energien.

Der ligger en opgave i at få skabt sammenhæng i vores stier og i at få nogle af stierne optimeret til en endnu højere kvalitet. 

Der er et kæmpe marked for vandreturisme, og folk efterspørger i høj grad kvalitet og overnatnings- og spisemuligheder.

Der har i mange år været snakket om en fjordsti, og det perspektiv, mener jeg, vi skal arbejde videre med, samtidig med, at der kvalitetsudvikles på enkelte lokale stier. I første omgang kan der relativt nemt skabes en sammenhæng mellem de mange eksisterende stier. Det kunne være fantastisk at få den sammenhæng, så vi kan sige, at man kan gå hele kommunen rundt (hvis man vil :-) på en sammenhængende rute. Parallelt eller i anden omgang kan vi udvikle på at få hele stien til at foregå tæt på fjorden og uden for asfaltvej. 

Der arbejdes i disse år på at få godkendt Naturpark Flyndersø-Sdr. Lem Vig som egentlig naturpark. Det skal vi nu have helt i mål. Det er lidt af et hjertebarn for mig, og jeg sidder i dag som byrådets byrådets repræsentant i Naturparkrådet. Det er en kæmpe mulighed for at skabe en fortælling om vores historie og landskab, som interesserer mange i- og uden for Skive Kommune.

Mere information om mig - se her...
Tilbage til læserbreve og debat - se her....

VENSTRE - Energi til endnu mere