Urørt skov ?

10. november 2021

Evan Holst - Skive Folkeblad 10. november 2021  
Kandidat for Venstre

NATUR:  Et stort flertal i Folketinget, herunder mit parti Venstre, har besluttet at 30.000 ha. statsskov får status af urørt skov. God ide, spændende og jeg er overbevist om, at det vil fremme biodiversiteten og håber at det bliver skove, man vil glædes over.

Der er bare det, at »urørt skov« bliver noget oversolgt i et forsøg på at bilde os ind, at det er natur som i stenalderen. Kan man skabe »urørt skov« uden at skoven først er passet og plejet i en årrække - det tror jeg ikke. Kan man vedligeholde en urørt skov uden indhegning og husdyr?

Tager man nu Havbjerg Skov her i Østsalling, der blev plantet for næsten 25 år siden. Jeg tror ikke, at der er blevet rørt en finger. Træerne står al for tæt, ammetræer er ikke fjernet og derfor pisker de alle hinanden i stykker. Er Havbjerg Skov på vej til urørt skov og dermed naturskov? Det tror jeg ikke. Mon ikke også de fleste foretrækker varieret skov med sunde træer, hvem nyder ikke synet af egetræer med kæmpe kroner - som på de gamle sparekassebøger.

Danmarks Naturfredningsforening og mange andre prøver at fortælle os andre almindelige, at det hele er så let. Men jeg ved af praktisk erfaring: En forøgelse af biodiversiteten kræver hårdt arbejde, tro ikke at man får en blomstereng ved blot at så en pose frø, tro ikke at man får en pæn varieret skov med stor biodiversitet uden motorsav. Og til slut kan jeg betro, at tidsler, hyld, tagrør og brombær også gror i ferier. 

Hvis nogen nu spørger om mit budskab: Danmark er et kulturlandskab så hvorfor ikke skabe høj biodiversitet med det som udgangspunkt? 

Mere information om mig - se her.. 
Tilbage til læserbreve og debat - se her.... 


VENSTRE - Energi til endnu mere